Dijital Yenilikler Instagram

Instagram Giriş Yasağı: Kimler Etkilenecek?

Beklenen oldu ve yaş sınırlaması getiren sosyal ağlar arasına Instagram da katıldı. Artık Instagram’a 13 yaşından küçükler üye olamayacak. Sosyal medya devi, yaş sınırlaması getirmediği için bir süredir eleştiriliyordu. Bu konuda önemli bir adım atan Instagram, giriş konusunda yaptığı yeni düzenleme ile eleştiri oklarından da kurtulmuş oldu.

Instagram Giriş Düzenlemesi

Sosyal medya siteleri, çocukları zararlı içeriklerden korumak için önemli düzenlemeler getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çocuklar için daha sağlıklı bir platform sunmak isteyen Youtube, çocuk izleyiciler için yeni bir düzenleme getirmişti. Aynı gerekçeyle Instagram filtreleri de kaldırılmıştı.  

Çocukların korunması için bu önlemlerin alınması sevindiriciydi. Ancak bu önlemlere ek olarak bazı sosyal ağların üye olmak isteyen kişilerden doğum tarihi bilgilerini istemesi, Instagram’ı zor durumda bırakıyordu. Örneğin Facebook, TikTok ve Snapchat ilk kez üye olan kullanıcılarından üye formuna yaşlarını girmelerini istiyordu ancak Instagram’da böyle bir uygulama yoktu. Sonunda Instagram, resmi blog adresinden yaptığı açıklama ile yaş sınırı getirdiğini duyurdu.

instagram giriş

Çocuk Koruması Instagram Hesap Açma ile Başlayacak

Instagram, bir süredir çocukları korumadığı yönünde eleştiriler alıyordu. Eleştirilerden biri de önemli güncellemeleri önceden duyuran teknoloji yazarı Jane Manchun Wong’a aitti. Wong, yeni düzenlemeden bir gün önce Instagram’ın yaş sorması gerektiğini ifade eden bir paylaşım yapmıştı. Instagram da hemen harekete geçerek bundan sonra üyelik aşamasında herkesin yaş bilgisini alacağını belirtti. Böylece sosyal medya devi 13 yaşından küçüklerin platforma üye olmalarını engelleyecek. Yeni düzenleme 2019 Aralık’tan itibaren geçerli.

Konuyla ilgili merak edilen bir diğer konu ise Instagram’ın hesap kapatma işlemi yapıp yapmayacağı. Instagram, hesap kapatma yapıp yapmayacağı ile ilgili net bir bilgi paylaşmış değil. Ancak bazı kaynaklar,13 yaşından küçüklerin Instagram hesaplarının kapatılacağı belirtiliyor.

Mesajlaşma Gizliliği Güçleniyor

Instagram kapatma gelişmesine ek olarak sosyal medya devi paylaştığı blog yazısında mesaj gizliliği konusunda da yeni bir güncellemeye gideceklerini belirtti. Yalnızca takip ettiğiniz kişilerden mesaj alabileceksiniz diyen Instagram, direct mesaj uygulamasında da yeni bir döneme girildiğini ifade etti.

Bundan sonra instagram kullanıcıları, takip etmedikleri kişilerden mesaj alamayacak ve takip edilmeyen bu kişiler, kullanıcıların hikayelerine yorum da yazamayacak. Herkesi ilgilendiren bu yeni güncelleme, instagram takipçi sayılarında da bir değişim yaşatacak gibi gözüküyor.

Kusursuz deneyimler sunmak için yeni güncelleme ve düzenlemeler yapan Instagram, yüksek etkileşim oranına sahip akıcı bir format ile yüz milyonlarca kişiyi etkileyen bir platform. Bu bakımdan reklam verenlerin ilgisini her geçen gün daha da çekiyor. Instagram sponsorlu reklam içeriklerinde artış olması da platformun başarılı bir reklam mecrası olduğunu destekliyor. Siz de bir işletme sahibi olarak kendi hikayenizi kitlere duyurmak için bu platformda yerinizi alın. Platformun sunduğu hassas hedefleme seçenekleri ile erişmek istediğiniz hedef kitleye kolayca ulaşabilir ve sponsorlu içeriklerinizle fark yaratabilirsiniz. Uzman reklam yöneticileri ile iletişime geçip fikir almak için hemen tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir