Dijital Yenilikler YouTube

Youtube Çocuk İzleyiciler için Düzenleme Getiriyor

Sosyal medya siteleri, çocuklara yönelik aldığı önemleri her geçen daha da arttırıyor. Instagram’dan sonra (Instagram’dan diyet ve estetik kısıtlaması) şimdi de Youtube, çocuk izleyiciler için düzenlemeler getireceğini açıkladı. Düzenlemeye göre çocuklara yönelik paylaşım yapanlar, önceden bu bilgiyi vererek paylaşımın çocukları ilgilendirdiğini belirtmek zorunda olacak.

13 Yaşın Altındakiler Youtube Çocuk Korumasında

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre İnternette Çocukların Mahremiyetinin Korunması Yasası (COPPA) dikkate alınarak çocuklara yönelik video içerikler için yeni bir düzenleme geliyor. Yeni düzenlemede direkt olarak çocukları hedefleyen videolar, kanal sahipleri tarafından belirtilecek. İçerik üreticileri, videoyu yüklemeden önce çocukları ilgilendirdiği yönündeki bildirimi eklemezse birtakım yaptırımlar ile karşılaşacak.

Youtube’un sahibi olan şirket Google, bu yeni düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde Kullanıcı Destek sayfasında duyurdu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile uzlaştığını açıklayan şirket, çocuk kullanıcıları ilgilendiren yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini açıkladı.

youtube çocuk

Çocuk Koruması 2020’de Geliyor

Yeni düzenlemenin başlayacağı tarih 2020 Ocak olarak belirtildi. Şirket, ilgili düzenlemeye uyum sağlamaları adına içerik üreticilerine 4 ay süre verecek. Bu süre zarfında kanal sahiplerinin yeni düzenlemeye uyum sağlamaları beklenecek.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Youtube algoritmaları, 2020’nin ilk ayından itibaren bu düzenlemeye uyan ve uymayan hesapları sıkı bir şekilde takip edecek. 4 aylık deneme süresinin ardından ilgili düzenlemeye göre içerik paylaşmayan hesaplar yaptırımlar ile karşılaşacak.  

Yeni düzenlemede önemli bir diğer değişiklik, Youtube çocuk video içeriklerine yorum yapılamayacak olması. Aynı zamanda çocuklar için yayınlanan Youtube video içeriklerinin beğeni sayısı da gösterilmeyecek.

Çocuklara Yönelik Youtube Reklamları da Değişiyor

Çocuklara yönelik Youtube içerik filtreleme sisteminden reklamlar da etkilenecek. Yeni sistemde çocuklara yönelik reklam yayınlama döneminin de biteceği belirtildi. Artık Youtube çocuk kanallarından çocuklara yönelik reklamlar gösterilmeyecek. Bu reklamların yerine Youtube algoritmaları tarafından belirlenecek herhangi bir reklamın çocuk kanallarında gösterileceği ifade edildi.

Bu arada Youtube’un sadece çocuklara yönelik reklamlardan yılda yaklaşık 750 milyon dolar gelir elde ettiği söyleniyor. Çocuklar için reklam kısıtlamasına giden Youtube, yeni bir şikayet almamak için gelir kaybı yaşamayı göze almış görünüyor. Youtube, bir süre önce Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’na uymadığı için açılan davada 170 milyon dolar ceza ödemişti.

İlgili düzenleme Youtube Kids Türkiye başta olmak üzere popüler çocuk kanallarını yakından ilgilendiriyor. Bu güncelleme, youtube para kazanma sisteminde de küçük de olsa bir değişiklik yaratabilir. İlgili güncellemenin etkilerini hep birlikte göreceğiz. Bu arada güvenli Youtube kanalları oluşması adına Google’ın kurallara uymayan kanallara daha farklı yaptırımlarda bulunacağı da belirtiliyor.

Google, 2020’den itibaren çocuk kanalları ve çocuklara yönelik eğitici youtube içeriklerinde ciddi bir değişikliğe gitmek için çalışmalarını sonlandırmak üzere. Yenilenen Youtube, yeni yılda da kalitesinden ödün vermeden hem başarılı bir kullanıcı deneyimi sunacak hem de daha güvenli içeriklerini kullanıcılar ile paylaşacak.

Reklam gelirlerini her gün arttıran ve reklam verenleri daha büyük bir kitleye tanıtma konusunda pratik bir çözüm ortağı Youtube’da reklam vererek siz de fikirlerinizi büyük bir kitleye duyurabilirsiniz. Yeni düzenlemeler ile daha da ilgi çekici olan Youtube’un farklı reklam modelleri ile işletmenizi öne çıkarmak için daha fazla beklemeyin. Google Premier Partner ajansı ile Youtube’da fark yaratan reklam kampanyaları için hemen tıklayın. Formu doldurun ve geniş bir kitlenin ilgisini çekmek için ücretsiz bilgi alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir